De waarheid achter de griep en het ‘wondermiddel’ om er vanaf te komen!

By | Uncategorized | No Comments

De waarheid achter de griep en het ‘wondermiddel’ om er vanaf te komen!

Het is weer zo ver: de griepepidemie is weer in het land. Hoesten, snotneuzen, koorts, keelpijn en spierpijn worden weer bijna de ‘normale’ gang van zaken. Waar het griepvirus er vaak voor zorgt dat je zo’n 3 tot 5 dagen uit de running bent, kan de griep die er op dit moment heerst zelfs wel rond de 8 dagen aanhouden! En ook het herstel duurt zo’n 1 tot 3 weken. Geen pretje dus!

Hoe krijg je de griep eigenlijk?

De griep wordt veroorzaakt door een virus. In de meeste gevallen is het influenza virus de grote boosdoener. Besmetting vindt plaats wanneer het virus via de lucht wordt ingeademd óf wanneer het via je handen in neus of mond terecht komt. Het zeer besmettelijke virus nestelt zich in de slijmvliezen van het lichaam en maakt ons in no-time ziek. Als je dan ook nog eens een lage weerstand hebt, ben je extra vatbaar voor de griep: het lichaam is namelijk niet sterk genoeg om tegen de ziektekiemen te vechten.

De impact van de griep

De griep heeft niet alleen invloed op je lichaam, maar ook op jouw 3 belangrijkste leefgebieden: werk, privé en vrije tijd. De impact is daarom ontzettend groot, en het ‘hebben van een griepje’ kan veel weerstand in jezelf oproepen. Je hebt vast wel eens een schuldgevoel gehad omdat je niet kan werken, omdat je de moeder-of je vader rol niet kan vervullen, langer in bed (moet) blijven liggen dan je eigenlijk zou willen of dat je simpelweg niet de activiteiten kan doen die je wilt doen. Aanvaarden dat de situatie nu eenmaal even zo is, is een eerste stap richting herstel.

Heb jij al ooit op die manier naar dat griepje gekeken?

Wat wil je lijf je vertellen?

Het feit dat je de griep hebt is één ding, maar wat wil je lijf je hier eigenlijk mee vertellen? Het mag duidelijk zijn dat je lijf in ieder geval om rust schreeuwt en zegt: ho, stop! Tot hier en niet verder! Onbewust last je dankzij dat griepje een rustpauze in; het leven vol stress vraagt nu eenmaal zo ontzettend veel van je. Het voelt gewoon allemaal even als te veel en te druk om je heen. Je zou eigenlijk gewoon graag een tijdje alleen willen zijn… Met de griep, is dit geoorloofd.

Speciaal anti-griepmiddel

Desalniettemin is het ziek op bed liggen niet direct aangenaam te noemen, en geeft het lichamelijk veel ongemak. Een virus is niet een-twee-drie uit je lichaam en kan een lange daarnaast ook nog eens een flinke nasleep hebben. Naast huis-tuin-en-keukentips (vitamine C, rust) heb ik dus speciaal voor deze periode een anti-griepmiddel gemaakt. En deze heeft haar effectiviteit inmiddels al mogen bewijzen:

“Hallo Maddy. Ivm met griep heb ik om je hulp gevraagd, zeker omdat de kerst voor de deur stond. Je hebt druppels voor mij samengesteld en gemaakt, en ik moest deze ieder uur twee nemen. Na het tweede uur voelde ik al verbetering, en na het vierde uur kon ik alweer zeggen dat het prima ging! En ik was écht beroerd; dacht dat ik alles af moest zeggen met de kerst. Het is een wondermiddel en aan iedereen met griep aan te raden! Dank je wel daarvoor. Grt A”

Even lekker uitzieken

Hoewel je nu eindelijk even dat momentje voor jezelf kunt pakken, is de griep natuurlijk nooit fijn. Maar nu het toch zo ver is; kun je er maar beter het beste van maken! Neem rust, kijk al die films waar je nooit de tijd voor lijkt te kunnen maken, luister naar je lichaam en ga pas terug aan het werk wanneer je helemaal vrij bent van klachten. Kun je toch een boost gebruiken, en wil je jezelf liever wat beter voelen? Dan zijn de op maat gemaakte anti-griep druppels bij mij te bestellen!

 

 

Ben de herfstdip voor: neem een extra boost darmbacteriën!

By | Uncategorized | No Comments

Na een lange, warme zomer staat het najaar alweer voor de deur. Dit brengt natuurlijk de nodige uitdagingen voor onze weerstand met zich mee. We brengen meer tijd binnen door; lekker met een filmpje op de bank. Het weer wordt natuurlijk ook weer wat koeler. Daarnaast verruilen we dat lekkere, gezonde zomerfruit ook steeds sneller voor een warme appeltaart, of een warme chocomel met slagroom. En dat geeft ons een ietwat ‘down’ gevoel. Ook wel de herfstdip genoemd.

Wil jij die herfstdip dit jaar voor zijn? Dan lees je dit blog!

Tijdens de koudere helft van het jaar is het belangrijk om lichaam en geest te blijven ondersteunen met voldoende voedingsstoffen. Een goede voedingsstatus verhoogt de veerkracht van het lichaam in elke gezondheidstoestand en levensfase.  Met het gebruik van multivitaminen kun jij je alerter, energieker en fysiek minder snel moe voelen. Stress, roken, intensief sporten, regelmatig alcohol drinken, een dieet volgen of medicatiegebruik geeft ons lichaam ook nog eens extra behoefte aan deze bepaalde voedingsstoffen.

Ik zie vaak cliënten die daadwerkelijk super gezond eten, maar waar ik uiteindelijk toch een gebrek in vitaminen en mineralen meet.  De cellen zijn vervuild, en hierdoor kunnen zij de voedingsstoffen niet opnemen wat weer leidt tot onvoldoende opname van de voedingsstoffen in de darm. En dat is een schot in de roos: de gezondheid begint namelijk in de darm.

Het is voor mij dan ook van ontzettend groot belang om de darmgezondheid mee te pakken. Probiotica (de goede bacteriën) helpen bij het in stand houden van een gezonde darmwand en gezonde darmbacteriën. Dat draagt weer bij aan een betere opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen.

De darmbacteriën produceren namelijk zelf vitaminen zoals B1, B6, B12 en vitamine K. Vitamine K zorgt onder andere voor de bloedstolling wat als resultaat geeft dat je minder snel bloeduitstortingen krijgt. De darmbacteriën verlagen de Ph, wat absorptie van mineralen zoals calcium, magnesium en zink makkelijker maakt. Een gezonde darmflora zorgt er tevens voor dat afvalstoffen beter onschadelijk gemaakt kunnen worden.

Nou vraag jij jezelf zeker af of jij voldoende darmbacteriën hebt… Tja, de darmen krijgen het in het leven flink te verduren.  Door de geboorte via een keizersnede, een stevige antibiotica kuur of het gebruik van flesvoeding kunnen de darmbacteriën zich al snel onvoldoende ontwikkelen. Daarnaast kunnen er ook tijdelijke verstoringen plaatsvinden zoals door het gebruik van maagzuurremmers, antibioticakuren, darminfecties, onevenwichtige voeding, ouder worden en stress. Een aantal van deze factoren zullen meer aanwezig zijn in het najaar, door bijvoorbeeld verhoogde (werk) stress na de vakantie, of iets te regelmatig genieten van een glaasje wijn.

Om goed voorbereid het najaar in te gaan, kies je een probiotica en een goede multi zodat voedingsstoffen snel geleverd worden en de darmgezondheid hiermee kunnen ondersteunen. Een multi met een extraatje voor de darmen: zo kom je het najaar wel door.

Met electro-acupunctuur kan ik een onbalans en verstoring van de darmbacteriën (dysbiose) uitmeten. Zo weet jij precies hoe je darmbacteriën ervoor staan, en kunnen we op tijd stappen ondernemen om die herfstdip te voorkomen. Want voorkomen, is beter dan genezen!

 

Blog eczeem; een kijkje in mijn ‘keuken’.

By | Uncategorized | No Comments

Je huid is je visite kaartje. Het is dan ook zo ongelooflijk vervelend als je handen of armen aanvoelen als schuurpapier. Je voelt je minder op je gemak, ervaart cosmetisch ongemak en daarnaast kan eczeem ook nog eens pijnlijk zijn en ontzettend jeuken. Ik krijg de laatste tijd veel vragen van mensen wanneer het om de ongemakken van eczeem gaat. Want ja, hoe krijg ik eczeem nu eigenlijk weg? Lees lekker verder in dit blog, waar ik je een kijkje in mijn ‘keuken’ geef!

Iedereen weet dat eczeem ongelooflijk hardnekkig is  en cliënten die bij mij in de praktijk komen zijn vaak al bij het hele rondje specialisten geweest. Teleurstelling na teleurstelling laat zien dat een zalfje of een pilletje de eczeem blijkbaar niet weg kan krijgen. Als holistisch therapeut kijk ik naar alle facetten van het mens-zijn. Om te beginnen vraag ik mij eerst altijd af; “Waarom zit deze eczeem er nu eigenlijk?” Via metingen met electro-acupunctuur en met behulp van mijn intuïtieve gaven ga ik na wat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn.

Als eerste stap meet ik alle functies van het lichaam door; de organen, hormonen, bacteriën, virussen en schimmels. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de darmen voldoende darmbacteriën produceren. Het afweersysteem staat of valt onder andere bij de productie van voldoende darmbacteriën. Het kan ook zijn dat er een grote schoonmaak nodig is, onder de cellen in het lichaam. Dit noemen we ook wel een drainage, of detox.  Daarnaast kijk ik naar de voeding;  of eigenlijk is het meer dan alleen kijken; ik meet ook de mogelijke voedingsallergiën uit.

De laatste stap is voor mij van groot belang. Hier vind je de ‘clue van het verhaal’: welke geestelijke belasting of andere factoren spelen een rol bij de lichamelijke klachten? Lichaam en geest zijn namelijk niet van elkaar te scheiden, het functioneert als één geheel. Ik hoor jullie denken: “Wat moet ik mij daar nou bij voorstellen?” Via de anamnese en mijn intuïtie kan ik mensen verder lezen dan wat “met het blote oog zichtbaar is”. Ik voel waar de schoen zich wringt. Vervolgens zet ik helende middelen in die de client in zijn geheel kunnen ondersteunen, transformeren en genezen.

Het is juist de combinatie van deze verschillende stappen die ervoor zorgen dat deze aanpak tot zoveel goede resultaten leidt. Vele specialisten hebben hun blik al op het probleem geworpen, maar resultaten bleven uit. Dit betekent dat het tijd is om verder te kijken. De focus hoort namelijk op de oorzaak te liggen; niet op de symptomen. Het is de combinatie van zowel lichaam (en dan ook de minder voor de hand liggende oorzaken) als geest die onder de loep genomen moet worden. En dat is precies wat ik doe; met resultaat.

    

Zorg goed voor jezelf. Laat deodorant de kans op borstkanker niet vergroten.

By | Uncategorized | No Comments

 

Zorg goed voor jezelf. Laat deodorant de kans op borstkanker niet vergroten.

Na een lange zoektocht heb ik eindelijk een deodorant gevonden zonder aluminium en parabenen die echt werkt! Waarom deze zoektocht? Omdat het regelmatige gebruik van een deodorant met aluminium, een verhoogde kans geeft op borstkanker. Voor mij gaf dit geen goed gevoel. De huid is natuurlijk compleet doorlaatbaar voor stoffen, en dat maakt het naar mijn mening ongelooflijk belangrijk, wat ik wel, of niet op mijn huid smeer.

Een verhoogde kans op borstkanker door chemische additieven
Er gaat namelijk een hardnekkig verhaal de rondte, dat het gebruik van een deodorant met aluminium en het chemische additief parabenen, je een verhoogde kans geeft op borstkanker. Officiële instanties ontkennen dit, omdat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd welke dit ook daadwerkelijk onderbouwd. Na zelf wat speurwerk te hebben gedaan en wat dieper in de materie te hebben gedoken, ben ik toch wel erg geschrokken.

Aluminium in vloeistof in de tepels
Onderzoek (Uit:Journal of Toxicology) toont aan dat aluminium niet alleen wordt geabsorbeerd door je lichaam, maar zich ook vastzet in het borstweefsel. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het gemiddelde niveau van aluminium in vloeistof in de tepels, significant hoger was bij vrouwen met borstkanker dan bij vrouwen zonder borstkanker. Onderzoek van vrouwen met borstkanker, liet ook zien dat er een hogere concentratie werd aangetroffen aan de buitenzijde van de borst, dichter bij de oksels. Dit bovenstaande geldt ook voor parabenen. Wel 99% van het borstweefsel met borstkanker, blijkt een hoge concentratie parabenen te bevatten.

Winstoogmerk de basis van veel onderzoeken
Natuurlijk heeft ieder onderzoek zo zijn voor- en tegenstanders, en zoals altijd ook verschillende belanghebbenden. Grote bedrijven als Unilever (de producent van bijvoorbeeld de Rexona deodorant) financieren bijvoorbeeld onderzoeken en studies naar het gebruik van Aluminium. En één keer raden wat de uitslag van die onderzoeken is…

Zo schadelijk als asbest
Wat ik verder ook tegengekomen ben tijdens mijn zoektocht naar de waarheid, is dat wetenschappers het gebruik van aluminiumchloride zelfs met het (zeer bekende) kankerverwekkende asbest vergelijken. Het duurde vijftig jaar voordat asbest verboden werd. Laten we hopen dat het niet zolang gaat duren met aluminiumchloride!

Schoon en fris, zonder aluminiumchloride
Ja, ik wil mij de hele dag fris en fruitig voelen. Het is dus natuurlijk belangrijk dat een deodorant goed werkt. Maar wil ik persé de frisse geurtjes van een Rexona deodorant wanneer meerdere onderzoeken aantonen dat de kans op borstkanker hierdoor vergroot wordt? Nee. Dan kies ik liever voor een variant zonder aluminiumchloride. Want een Lovelli deodorant ruikt net zo lekker, en brengt geen nare gedachten met zich mee.

Wat zijn jouw ervaringen met het gebruik van deodorant en de invloed op je lichaam?