Wat kan acupunctuur voor jou betekenen?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze geneeswijze bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische visie. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Lichamelijke, emotionele en mentale ontwikkelingen beïnvloeden elkaar voortdurend. Ziekte wordt door de acupuncturist dan ook niet uitsluitend gezien als een op zichzelf staand verschijnsel. Het is een lichamelijke, emotionele of mentale uiting van een verstoring in het algehele welzijn. Deze verstoring ontstaat doordat de energiehuishouding in de mens uit balans is. Een langdurige verstoring van dit evenwicht kan leiden tot ziekten of klachten. Via acupunctuur zal ik dit evenwicht herstellen.

Dankzij acupunctuur wordt het lichaam in een situatie gebracht waardoor het sneller kan genezen. In een aantal gevallen worden klachten, die een bepaalde ziekte met zich meebrengt, verlicht met behulp van acupunctuur. Acupunctuur heeft ook een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

De energiedoorstroming in bepaalde delen van het lichaam herstel ik door het inbrengen van dunne naalden op bepaalde punten in de meridianen. De naalden zijn niet te vergelijken met injectienaalden, omdat ze veel dunner zijn. Je voelt daarom slechts een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet. Meestal blijven de naalden gedurende de behandeling in het lichaam zitten.

Welke acupunctuurpunten geactiveerd worden en op welke manier, hangt van zoveel factoren af, dat er voor een ieder een andere behandeling zal zijn. Zelfs als de klachten van twee patiënten op elkaar lijken, is er geen standaardmethode van behandelen. Immers, geen twee mensen zijn gelijk, iedereen heeft zijn individuele energiehuishouding. Acupunctuur is daarmee een zeer specifieke en individuele behandeling!

Acupunctuur helpt bij veel klachten. Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zal je fitter gaan voelen.

De meeste mensen voelen zich na een acupunctuurbehandeling heerlijk loom en moe. Daarbij kunt u soms een dof en zwaar gevoel krijgen in het behandelde deel van uw lichaam. Dat is normaal en het gevoel trekt vanzelf weer weg. Doorgaans worden deze reacties na een paar behandelingen minder sterk.