Wat kan acupunctuur voor jou betekenen?

Acupunctuur is een onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Deze geneeswijze bestaat al duizenden jaren en is gebaseerd op een holistische visie. Dat houdt in dat de mens als een onlosmakelijk deel van zijn omgeving wordt gezien. Het betekent ook dat lichaam en geest als één geheel worden beschouwd.

Acupunctuur werkt met de natuurlijke vitale energie van het lichaam, Qi genoemd. Het basisprincipe van acupunctuur is dat er ‘prikkels’ gegeven worden die de Qi-stroom zodanig beïnvloeden dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam wordt geactiveerd om weer in balans te komen.

Acupunctuur is een behandelmethode waarbij zeer dunne, oppervlakkige steriele naaldjes , magneetjes of zaadjes worden aangebracht/ingebracht op bepaalde punten op de meridianen. Het inbrengen van de naaldjes is vrijwel pijnloos. 

Qi stroomt door ons lichaam via een wijdvertakt netwerk van kanalen: meridianen genaamd. Deze meridianen brengen voeding en vitaliteit naar alle organen, spieren, weefsels enzovoort. Als er een obstructie is in één of meerdere meridianen, ontstaat er lokaal een stagnatie van Qi, maar kan daardoor elders ook een orgaan ondervoed geraken.

Door het prikken en manipuleren van acupunctuurpunten kunnen we de obstructie in de meridianen opheffen, zodat de energie weer vrijelijk door het lichaam kan stromen en organen weer de voeding krijgen die ze nodig hebben.

Acupunctuur helpt bij veel klachten (indicaties zie kopje Maddy) Het grote voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft. En omdat bij een acupunctuurbehandeling uw gehele energiehuishouding verbetert, zal je fitter gaan voelen.

Daarnaast werk ik in mijn praktijk met Chinese kruiden, dit is een van de belangrijkste pijlers in de Chinese geneeskunde. Veel pathologie ontstaat vanuit leegte, kruiden kunnen dan een belangrijke aanvulling zijn op de acupunctuur. De kruidenformule die ik maak, is op maat gemaakt.

 

 

 

 

Vector Symbool De Bloem Van Aphrodite Geometrische Rose De Rose Van Aphrodite Ook Bekend Als De Bloem Van De Liefde Of Venus Die De Kracht Van Aantrekking Omarmt Stockvectorkunst en meer beelden