Wie is Maddy Hermans?

Zolang ik me kan herinneren, voel ik mij anders. Anders in de zin van gevoeligheid. Toen ik klein was, voelde ik aan of er iets met iemand of omgeving aan de hand was.

Omdat deze gevoeligheid ofwel intuïtie niet herkenbaar was in mijn directe omgeving, heb ik mij voor dit gevoel afgesloten. Toen ik een jaar of twintig was, ben ik mij meer gaan interesseren voor de diepgang in het leven. Vooral om te gaan ontdekken hoe ik in elkaar zit en wat mens-zijn inhoud. Vanuit die interesse ben ik gaan leren en werken als verpleegkundige. Het werken in de gezondheidszorg heeft mij veel inzichten en intens dierbare ervaringen gebracht, maar het leverde ook nog meer vragen op. Waarom wordt de een ziek en geneest de ander?

De zoektocht naar deze vragen en naar mijzelf was en is een boeiende ontdekkingstocht, langs diepe dalen, maar ook prachtige uitzichten die een grandioos uitzicht geven op mijn afgelegde weg.

Heftige gebeurtenissen hebben me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Een persoon die heeft ervaren dat het leven niet rechtlijnig verloopt en dat er op de meest onverwachte momenten groeikansen komen. Die groeikansen waren in eerste instantie vermomd als negatieve ervaringen of ziektes. Toen ik ging openstaan voor deze ervaringen gaf het mij inzichten over mijzelf en anderen en kon ik groeien als persoon. In enkele jaren tijd ben ik gegroeid tot de persoon die in mijn kern altijd al was. Door te werken aan mijzelf en te investeren in mijn persoonlijke groei en lichaam, leid ik nu het leven waar ik altijd naar verlangd heb. Ik voel mij als een vis in het water in mijn praktijk, de wens om te werken met diepgang, ik krijg er steeds energie van. Behandelen, coachen en samenwerken met mensen, blijft me fascineren. Mijn praktijk is mijn passie en het levert mensen lichamelijk en mentaal veel op waar ze op de korte en lange termijn profijt van hebben.

In mijn praktijk behandel ik cliënten met diverse klachten op lichamelijk en mentaal gebied. Dit doe ik via voedings- en leefstijladviezen, orthomoleculaire middelen, homeopathie en bioresonantietherapie. De anamnese is voor mij leidend  in hoe ik ga behandelen. In het gesprek probeer ik een goed beeld te vormen van de cliënt en de klachten. Vervolgens check ik met electro-acupunctuur via de meridianen of dat overeenkomt met mijn gedachtegang. Ik leg uit aan cliënten waarom en hoe ik bioresonantie gebruik: veel mensen vinden het maar iets vaags. Ik mijn praktijk leg ik sowieso veel uit. Ik merk dat veel mensen zich niet bewust zijn van de samenhang van leefstijl en hun gezondheid. Door goede vragen te stellen en informatie te geven, groeit het bewustzijn daarover. Zo probeer ik mensen weer regie te geven over hun gezondheid Met uitgebreide medische kennis die ik heb opgedaan in de jaren als verpleegkundige op de intensive care en specialistische thuiszorg en de manier waarop ik in het leven sta, vormt een ongelooflijke basis voor mijn praktijk. Met deze achtergrond aangevuld met een HBO opleiding Natuurgeneeskunde en electro-acupunctuur (http://www.radts.nl/radts-therapeuten) garandeer ik een op maat toegespitste behandeling.

Bij de eerste afspraak neem ik een uitgebreide anamnese af. Ik laat bewust geen vragenlijst vooraf invullen. Voor mij is het belangrijk om te zien hoe iemand antwoord geeft. Ik vind het belangrijk dat cliënten hun verhaal en hun zorgen kunnen vertellen. Dat geeft al zoveel geruststelling, soms zie ik iemand al direct ontspannen als het verhaal eruit is.

Ik houd veel contact met mijn cliënten tijdens de behandeling en ben goed bereikbaar voor vragen tussendoor.

Wil je meer over mij weten, kijk dan bij de recensies op mijn website wat andere cliënten van mij vinden.

De achtergrond flashback van Maddy

 • Eclectisch Energetische geneeskunde
 • HBO opleiding tot natuurgeneeskundige
 • Stichting Hoger Onderwijs Nederland
  • HBO Medisch en psychosociale basiskennis (voldoet aan Plato eindtermen)
 • Radts (Rathera Additeif Diagnose en Therapie Systeem)
  • Opleiding tot electro acupuncturist
 • Basiskennis klassieke homeopathie
 • Module regressietherapie
 • Individueel systemisch werk
 • Internationaal geregistreerd Hypnotherapeut
  • Opleiding voor directe hypnose
 • Fontys Hogeschool Eindhoven
  • Intensive en corony care verpleegkundige
 • Opleiding tot A-verpleegkundige
  • Academisch Ziekenhuis Maasticht