Zorg goed voor jezelf. Laat deodorant de kans op borstkanker niet vergroten.

By augustus 21, 2018Uncategorized

 

Zorg goed voor jezelf. Laat deodorant de kans op borstkanker niet vergroten.

Na een lange zoektocht heb ik eindelijk een deodorant gevonden zonder aluminium en parabenen die echt werkt! Waarom deze zoektocht? Omdat het regelmatige gebruik van een deodorant met aluminium, een verhoogde kans geeft op borstkanker. Voor mij gaf dit geen goed gevoel. De huid is natuurlijk compleet doorlaatbaar voor stoffen, en dat maakt het naar mijn mening ongelooflijk belangrijk, wat ik wel, of niet op mijn huid smeer.

Een verhoogde kans op borstkanker door chemische additieven
Er gaat namelijk een hardnekkig verhaal de rondte, dat het gebruik van een deodorant met aluminium en het chemische additief parabenen, je een verhoogde kans geeft op borstkanker. Officiële instanties ontkennen dit, omdat er onvoldoende wetenschappelijk onderzoek is uitgevoerd welke dit ook daadwerkelijk onderbouwd. Na zelf wat speurwerk te hebben gedaan en wat dieper in de materie te hebben gedoken, ben ik toch wel erg geschrokken.

Aluminium in vloeistof in de tepels
Onderzoek (Uit:Journal of Toxicology) toont aan dat aluminium niet alleen wordt geabsorbeerd door je lichaam, maar zich ook vastzet in het borstweefsel. Onderzoekers hebben vastgesteld dat het gemiddelde niveau van aluminium in vloeistof in de tepels, significant hoger was bij vrouwen met borstkanker dan bij vrouwen zonder borstkanker. Onderzoek van vrouwen met borstkanker, liet ook zien dat er een hogere concentratie werd aangetroffen aan de buitenzijde van de borst, dichter bij de oksels. Dit bovenstaande geldt ook voor parabenen. Wel 99% van het borstweefsel met borstkanker, blijkt een hoge concentratie parabenen te bevatten.

Winstoogmerk de basis van veel onderzoeken
Natuurlijk heeft ieder onderzoek zo zijn voor- en tegenstanders, en zoals altijd ook verschillende belanghebbenden. Grote bedrijven als Unilever (de producent van bijvoorbeeld de Rexona deodorant) financieren bijvoorbeeld onderzoeken en studies naar het gebruik van Aluminium. En één keer raden wat de uitslag van die onderzoeken is…

Zo schadelijk als asbest
Wat ik verder ook tegengekomen ben tijdens mijn zoektocht naar de waarheid, is dat wetenschappers het gebruik van aluminiumchloride zelfs met het (zeer bekende) kankerverwekkende asbest vergelijken. Het duurde vijftig jaar voordat asbest verboden werd. Laten we hopen dat het niet zolang gaat duren met aluminiumchloride!

Schoon en fris, zonder aluminiumchloride
Ja, ik wil mij de hele dag fris en fruitig voelen. Het is dus natuurlijk belangrijk dat een deodorant goed werkt. Maar wil ik persé de frisse geurtjes van een Rexona deodorant wanneer meerdere onderzoeken aantonen dat de kans op borstkanker hierdoor vergroot wordt? Nee. Dan kies ik liever voor een variant zonder aluminiumchloride. Want een Lovelli deodorant ruikt net zo lekker, en brengt geen nare gedachten met zich mee.

Wat zijn jouw ervaringen met het gebruik van deodorant en de invloed op je lichaam?

Maddy Hermans

Author Maddy Hermans

More posts by Maddy Hermans

Leave a Reply