Blog eczeem; een kijkje in mijn ‘keuken’.

By september 6, 2018Uncategorized

Je huid is je visite kaartje. Het is dan ook zo ongelooflijk vervelend als je handen of armen aanvoelen als schuurpapier. Je voelt je minder op je gemak, ervaart cosmetisch ongemak en daarnaast kan eczeem ook nog eens pijnlijk zijn en ontzettend jeuken. Ik krijg de laatste tijd veel vragen van mensen wanneer het om de ongemakken van eczeem gaat. Want ja, hoe krijg ik eczeem nu eigenlijk weg? Lees lekker verder in dit blog, waar ik je een kijkje in mijn ‘keuken’ geef!

Iedereen weet dat eczeem ongelooflijk hardnekkig is  en cliënten die bij mij in de praktijk komen zijn vaak al bij het hele rondje specialisten geweest. Teleurstelling na teleurstelling laat zien dat een zalfje of een pilletje de eczeem blijkbaar niet weg kan krijgen. Als holistisch therapeut kijk ik naar alle facetten van het mens-zijn. Om te beginnen vraag ik mij eerst altijd af; “Waarom zit deze eczeem er nu eigenlijk?” Via metingen met electro-acupunctuur en met behulp van mijn intuïtieve gaven ga ik na wat mogelijk de oorzaak zou kunnen zijn.

Als eerste stap meet ik alle functies van het lichaam door; de organen, hormonen, bacteriën, virussen en schimmels. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat de darmen voldoende darmbacteriën produceren. Het afweersysteem staat of valt onder andere bij de productie van voldoende darmbacteriën. Het kan ook zijn dat er een grote schoonmaak nodig is, onder de cellen in het lichaam. Dit noemen we ook wel een drainage, of detox.  Daarnaast kijk ik naar de voeding;  of eigenlijk is het meer dan alleen kijken; ik meet ook de mogelijke voedingsallergiën uit.

De laatste stap is voor mij van groot belang. Hier vind je de ‘clue van het verhaal’: welke geestelijke belasting of andere factoren spelen een rol bij de lichamelijke klachten? Lichaam en geest zijn namelijk niet van elkaar te scheiden, het functioneert als één geheel. Ik hoor jullie denken: “Wat moet ik mij daar nou bij voorstellen?” Via de anamnese en mijn intuïtie kan ik mensen verder lezen dan wat “met het blote oog zichtbaar is”. Ik voel waar de schoen zich wringt. Vervolgens zet ik helende middelen in die de client in zijn geheel kunnen ondersteunen, transformeren en genezen.

Het is juist de combinatie van deze verschillende stappen die ervoor zorgen dat deze aanpak tot zoveel goede resultaten leidt. Vele specialisten hebben hun blik al op het probleem geworpen, maar resultaten bleven uit. Dit betekent dat het tijd is om verder te kijken. De focus hoort namelijk op de oorzaak te liggen; niet op de symptomen. Het is de combinatie van zowel lichaam (en dan ook de minder voor de hand liggende oorzaken) als geest die onder de loep genomen moet worden. En dat is precies wat ik doe; met resultaat.