De waarheid achter de griep en het ‘wondermiddel’ om er vanaf te komen!

By januari 8, 2019Uncategorized

De waarheid achter de griep en het ‘wondermiddel’ om er vanaf te komen!

Het is weer zo ver: de griepepidemie is weer in het land. Hoesten, snotneuzen, koorts, keelpijn en spierpijn worden weer bijna de ‘normale’ gang van zaken. Waar het griepvirus er vaak voor zorgt dat je zo’n 3 tot 5 dagen uit de running bent, kan de griep die er op dit moment heerst zelfs wel rond de 8 dagen aanhouden! En ook het herstel duurt zo’n 1 tot 3 weken. Geen pretje dus!

Hoe krijg je de griep eigenlijk?

De griep wordt veroorzaakt door een virus. In de meeste gevallen is het influenza virus de grote boosdoener. Besmetting vindt plaats wanneer het virus via de lucht wordt ingeademd óf wanneer het via je handen in neus of mond terecht komt. Het zeer besmettelijke virus nestelt zich in de slijmvliezen van het lichaam en maakt ons in no-time ziek. Als je dan ook nog eens een lage weerstand hebt, ben je extra vatbaar voor de griep: het lichaam is namelijk niet sterk genoeg om tegen de ziektekiemen te vechten.

De impact van de griep

De griep heeft niet alleen invloed op je lichaam, maar ook op jouw 3 belangrijkste leefgebieden: werk, privé en vrije tijd. De impact is daarom ontzettend groot, en het ‘hebben van een griepje’ kan veel weerstand in jezelf oproepen. Je hebt vast wel eens een schuldgevoel gehad omdat je niet kan werken, omdat je de moeder-of je vader rol niet kan vervullen, langer in bed (moet) blijven liggen dan je eigenlijk zou willen of dat je simpelweg niet de activiteiten kan doen die je wilt doen. Aanvaarden dat de situatie nu eenmaal even zo is, is een eerste stap richting herstel.

Heb jij al ooit op die manier naar dat griepje gekeken?

Wat wil je lijf je vertellen?

Het feit dat je de griep hebt is één ding, maar wat wil je lijf je hier eigenlijk mee vertellen? Het mag duidelijk zijn dat je lijf in ieder geval om rust schreeuwt en zegt: ho, stop! Tot hier en niet verder! Onbewust last je dankzij dat griepje een rustpauze in; het leven vol stress vraagt nu eenmaal zo ontzettend veel van je. Het voelt gewoon allemaal even als te veel en te druk om je heen. Je zou eigenlijk gewoon graag een tijdje alleen willen zijn… Met de griep, is dit geoorloofd.

Speciaal anti-griepmiddel

Desalniettemin is het ziek op bed liggen niet direct aangenaam te noemen, en geeft het lichamelijk veel ongemak. Een virus is niet een-twee-drie uit je lichaam en kan een lange daarnaast ook nog eens een flinke nasleep hebben. Naast huis-tuin-en-keukentips (vitamine C, rust) heb ik dus speciaal voor deze periode een anti-griepmiddel gemaakt. En deze heeft haar effectiviteit inmiddels al mogen bewijzen:

“Hallo Maddy. Ivm met griep heb ik om je hulp gevraagd, zeker omdat de kerst voor de deur stond. Je hebt druppels voor mij samengesteld en gemaakt, en ik moest deze ieder uur twee nemen. Na het tweede uur voelde ik al verbetering, en na het vierde uur kon ik alweer zeggen dat het prima ging! En ik was écht beroerd; dacht dat ik alles af moest zeggen met de kerst. Het is een wondermiddel en aan iedereen met griep aan te raden! Dank je wel daarvoor. Grt A”

Even lekker uitzieken

Hoewel je nu eindelijk even dat momentje voor jezelf kunt pakken, is de griep natuurlijk nooit fijn. Maar nu het toch zo ver is; kun je er maar beter het beste van maken! Neem rust, kijk al die films waar je nooit de tijd voor lijkt te kunnen maken, luister naar je lichaam en ga pas terug aan het werk wanneer je helemaal vrij bent van klachten. Kun je toch een boost gebruiken, en wil je jezelf liever wat beter voelen? Dan zijn de op maat gemaakte anti-griep druppels bij mij te bestellen!